Main content

Inhoud

Ganzenredders succesvol in de Hoeksche Waard

Nieuws: 15 juli 2019
Jacht

Afgelopen zaterdag demonstreerden onze hunt saboteurs met succes tegen de ganzenjacht in Zuid-Holland. Coördinator Jeffrey Wijling: “Het is prachtig om te zien hoe we groepen dalende ganzen, onderweg naar de lokstal, met onze toeters af kunnen laten buigen, zodat ze buiten het schootsveld van de jagers komen en veilig overvliegen. Zeker tientallen ganzen zijn gered van een vreselijke dood.”

De jachtliefhebbers stellen het niet op prijs wanneer er een camera op hen wordt gericht.

Coördinator Jeffrey Wijling, Animal Rights

JAGERS GESPOT

Om half 6 in de ochtend waren er verschillende teams met activisten op pad. In de buurt van de haven van Goudswaard werden de eerste drie jagers gevonden, verborgen in een sloot. Vanaf de openbare weg werden de overvliegende ganzen gewaarschuwd voor de kogels van de jagers. Jeffrey Wijling: “Al snel besloten de jagers te vertrekken, ze hebben slechts één gans weten te schieten. Missie geslaagd.” Even verderop werd een tweede jachtpartij met twee jagers gelokaliseerd, ook deze besloten hun biezen te pakken.

HUNT SABOTEURS VAN ANIMAL RIGHTS

Gewapend met toeters en videocamera’s verzamelen de hunt saboteurs vroeg in de ochtend op verschillende locaties in het land. De gemotiveerde activisten komen van ver, of wonen in het gebied waar actie wordt gevoerd en worden dagelijks met de jacht geconfronteerd. In verschillende groepen gaan ze op pad om jagers te spotten in de velden. Zodra deze zijn gevonden komen de toeters en videocamera’s tevoorschijn. Vanaf de openbare weg worden mogelijke slachtoffers met harde geluiden gewaarschuwd voor het dreigende gevaar, maar vaak is dit niet eens nodig.

Jeffrey Wijling: “Overal waar we zijn komen jagers geïrriteerd het veld uitlopen. De jachtliefhebbers stellen het niet op prijs wanneer er een camera op hen wordt gericht. Controle op de jacht is er amper, wij zijn de ogen en oren in het veld, hebben al meerder jachtmisstanden vastgelegd en beschermen wilde dieren.”

DOEL EN EFFECTIVITEIT

Animal Rights komt op voor alle in het wild levende dieren en de kwaliteit van hun natuurlijke habitat. Onze acties hebben direct effect: zodra we een jachtpartij hebben verstoord worden er geen dieren meer gedood. Daarnaast zorgen we voor een tegengeluid in de media, voeren we juridische procedures en filmen we jachtmisstanden. Steeds meer mensen sluiten zich bij ons aan. Het anti-jacht activisme in Nederland groeit gestaag en dat is gezien de sterke jagerslobby ook hard nodig.

Kijk hier hoe je Animal Rights kan helpen en sluit je aan als Hunt Saboteur!