Main content

Inhoud

Duits horrorlab voert 76 apen af naar Hartelust

Nieuws: 11 november 2019
Dier­proeven

Afgelopen donderdagavond zijn maar liefst 76 apen van het beruchte Duitse proefdiercentrum LPT naar de Nederlandse apenhandelaar Hartelust vervoerd. Robert Molenaar van Animal Rights: “LPT ligt onder een vergrootglas van de autoriteiten sinds de afschuwelijke undercoverbeelden naar buiten kwamen. LPT is letterlijk op de vlucht en heeft de apen gestald in Tilburg.”

Fotocredit: Soko Tierschutz/ Cruelty Free International

Transport onderweg

Donderdagavond kreeg Animal Rights de tip van onze collega’s van Soko Tierschutz dat er twee witte bestelbussen de poort uit reden van LPT. Vrijdag zagen we een van de twee busjes voor de ingang van Hartelust in Tilburg staan. De nummerplaat kwam overeen. Volgens Soko Tierschutz gaat het om 76 apen.

Molenaar: “Apen zijn de duurste proefdieren die er zijn. Van de aanschaf tot verzorging kost veel geld. Nu wil LPT af van de apen en zijn ze ondergebracht in de Tilburgse apenloods.”

Brandbrief aan minister Schouten

Wat er nu met de apen gaat gebeuren is onduidelijk. Worden ze opnieuw verkocht aan een ander proefdiercentrum? Of gaan ze weer terug naar LPT? Animal Rights heeft een brandbrief gestuurd naar minister Schouten: we willen dat de apen worden ondergebracht bij een gespecialiseerd opvangcentrum. We roepen de Nederlandse overheid op om de handel in proefapen te stoppen.

Molenaar: "Haal de 76 apen uit de loods en breng ze naar een opvangcentrum waar de apen met pensioen mogen. Ze hebben genoeg geleden."

Teken de petitie

Animal Rights voert campagne voor stopzetting van apenexperimenten en de handel in proefapen, het vervangen van dierproeven en het uitplaatsen van ex-proefapen naar een opvangcentrum. Met 40.000 handtekeningen roepen we de politiek op om de apen te redden uit de laboratoria. Teken nu.

Red de apen uit de laboratoria Teken de petitie Dier­proeven

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer