Main content

Inhoud

Animal Rights gaat demonstreren in Leuven op Wereldproefdierendag

Nieuws: 30 januari 2019
Dier­proeven

Op woensdag 24 april 2019 houdt Animal Rights een betoging voor de ingang van het rectoraat van de KU Leuven aan de Naamsestraat. De dierenrechtenorganisatie grijpt Wereldproefdierendag aan om aandacht te vragen voor het lot van maar liefst 100.000 proefdieren in Leuven. 1 Volgens Jen Hochmuth van Animal Rights is de actie noodzakelijk: “Maar liefst 1 op de 3 proefdieren in Leuven lijden ernstig tijdens de experimenten. Dit is onacceptabel.”

Lees ook: Animal Rights houdt mars in Rotterdam op 20 april.

Download hier de A4 poster en hang deze op een zichtbare plek.

Grootste proefdiercentrum van België

De KU Leuven heeft het grootste proefdiercentrum van België en gebruikt vissen, muizen, ratten, hamsters, gerbils, cavia’s, vogels, konijnen, katten, varkens, apen, schapen en runderen massaal in experimenten.

Hochmuth vindt het vreemd dat de KU Leuven zo halsstarrig vast blijft houden aan dierproeven: “Er is ontzettend veel wetenschappelijke kritiek op dierproeven. Er is namelijk amper een vertaalslag te maken van proefdier naar mens. Toch blijft de KU Leuven een grootverbruiker.”

Vervang dierproeven

Animal Rights maakt zich zorgen om het flinke aantal dierproeven die jaarlijks plaats vinden in België. Volgens de laatste cijfers uit 2017 worden maar liefst 543.094 dierproeven over heel België uitgevoerd, waarvan 263.575 in Vlaanderen alleen.

Hochmuth: “Het vervangen van dierproeven is geen prioriteit in België. Dat is de reden waarom we met Animal Rights acties op poten gaan zetten. Te beginnen op Wereldproefdierendag.”

Red de apen uit de laboratoria Teken de petitie Dier­proeven

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer