Main content

Inhoud

Animal Rights eist sluiting apentestcentrum

Nieuws: 16 januari 2019
Dier­proeven

Dinsdagmiddag 15 januari demonstreerden 50 mensen voor de ingang van het apentestcentrum BPRC in Rijswijk. De demonstratie werd georganiseerd door Een DIER Een VRIEND. Robert Molenaar van Animal Rights was erbij: “We willen sluiting van het proefdiercentrum. Er is geen enkel excuus om het laboratorium nog langer open te houden.”

Meer of minder dierproeven?

Het apentestcentrum BPRC heeft van de Centrale Commissie Dierproeven goedkeuring gekregen om in de aankomende vijf jaar maar liefst 100 resusapen, 40 java-apen en 48 penseelapen te gebruiken. De goedkeuring komt op een moment dat het BPRC juist een plan bij de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap moet inleveren om het aantal dierproeven met 40% te verminderen.

Animal Rights en Een DIER Een VRIEND hebben de minister om opheldering gevraagd maar wachten nog steeds op een antwoord.

1500 apen

In het BPRC worden momenteel 1500 apen gehouden. in 2017 zijn in het BPRC 315 apen gebruikt voor dierproeven. Daarvan hebben 137 dieren de experimenten niet overleefd. Recentelijk kwam het BPRC nog negatief in het nieuws door schokkende beelden in een undercovervideo. Op de beelden is te zien hoe apen worden afgemaakt voor het oog van andere apen die doodsbang zitten opgesloten in hun krappe kooien.

Geoffrey Deckers van Een DIER Een VRIEND: “Recent hebben we kunnen zien in undercover opnames hoe lomp en gevoelloos men bij het BPRC omspringt met levende wezens, we willen dan ook dat deze apenhel van Rijswijk sluit.”

Mars op Wereldproefdierendag

Animal Rights organiseert op zaterdag 20 april 2019 een grote mars op Wereldproefdierendag in Rotterdam. Molenaar: "We willen met deze mars aandacht vragen voor alle proefdieren die gebruikt worden in experimenten. Kom naar de mars en wees een stem voor de dieren.”

Red de apen uit de laboratoria Teken de petitie Dier­proeven

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer