Main content

Inhoud

Animal Rights dient handhavingsverzoek in voor taurossen

Nieuws: 13 april 2021
Jacht

Naar aanleiding van een vandaag gepubliceerd verhaal en de begeleidende beelden 1 in de Gelderlander, dient Animal Rights een handhavingsverzoek in bij de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit NVWA.

Vreselijke beelden

In de beelden is onder andere te zien hoe twee taurossen - grote runderen - vorig jaar juni in natuurgebied Keent bij Grave uiterst onkundig werden afgeschoten en pas na een tijd bezwijken.

De NVWA zegt op basis van deze beelden tegen de Gelderlander dat hier mogelijk sprake is van ‘ernstige aantasting van dierenwelzijn’, maar weigert voor de camera te reageren. “De NVWA heeft een slechte staat van dienst als het aankomt op handhaven van de Wet aan de hand van beelden,” zegt Animal Rights campagneleider Erwin Vermeulen. “Door middel van dit handhavingsverzoek willen we voorkomen dat deze zaak in de doofpot belandt.”

Wildernisvlees?

Animal Rights wil natuurliefhebbers er ook op wijze dat de grote grazers die in natuurgebieden rondzwerven na een leven als grasmaaier en landschapsverfraaiing ook gewoon naar de slacht gaan. “‘Wildernisvlees’ wordt vaak gepromoot als het ultieme scharrelvlees, maar, zoals uit deze Tauros-beelden blijkt, komt ook hier regelmatig veel leed bij kijken,” zegt Vermeulen.

"Het uitzetten van grote grazers is een verkapte vleeshandel," voegt Vermeulen hier aan toe. "Laat dieren echt vrij zijn en met rust of hou op met deze onzin!"

Dierenrechten in de grondwet TEKEN DE PETITIE! Animal Rights wil dat alle dieren in Nederland, wild en in gevangenschap, als (staats)burgers, (rechts)personen en ingezetenen erkend worden en grondwettelijk verankerde rechten krijgen. Animal Rights

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer