Main content

Inhoud

Actie tegen drijfjachten in Hoeksche Waard

Nieuws: 22 november 2019
Jacht

Afgelopen zaterdag voerden de Hunt Saboteurs van Animal Rights met succes actie tegen verschillende drijfjachten in de Hoeksche Waard in Zuid-Holland. Het jachtseizoen is in volle gang en in schiettent de Hoeksche Waard worden de meeste dieren van Zuid-Holland doodgeschoten. Jeffrey Wijling, coördinator van Animal Rights: “Hazen worden opgejaagd met honden en doodgeschoten. Tijdens onze acties hebben we verschillende dieren aan de jagers zien ontsnappen, een prachtig gezicht: daar doen we het voor!”

Lees ook: Het jachtseizoen is geopend. Kom in actie!

De hazenjacht is een wrede, onnodige en oneerlijke strijd voor de haas.

Jeffrey Wijling, Animal Rights

Hazenjacht is een oneerlijke strijd

De jacht op hazen is een oneerlijke strijd voor de haas. In veel gevallen wordt een heel terrein afgezet door jagers. Vanaf de ene kant van het veld worden dieren door drijvers uit hun schuilplaatsen gejaagd en aan de andere kant van het veld staan jagers klaar om ze dood te schieten. Wijling: “De hazenjacht is een wrede, onnodige en oneerlijke strijd voor de haas.”

Elk jaar worden tienduizenden hazen in Nederland opgejaagd en afgeschoten voor het amusement van een kleine groep jagers. Animal Rights wil dat de plezierjacht wordt verboden en is een petitie gestart.

Wat wij doen werkt

De Hunt Saboteurs voeren sinds de opening van het jachtseizoen, op 15 oktober, actie in het veld om zoveel mogelijk dieren te redden. Wijling: “We blijven op de openbare weg en filmen de jacht. Met toeters waarschuwen we de wilde dieren voor de aanwezigheid van jagers. Wat wij doen werkt.”