Main content

Inhoud

In actie tegen de jacht in Utrecht

Nieuws: 5 september 2019
Jacht

Afgelopen weekend voerden de hunt saboteurs van Animal Rights met succes actie tegen de jacht bij de Lek in Utrecht. Na aankomst van onze activisten werd één jachtpartij onmiddellijk gestaakt. Vorig jaar waren de activisten van Animal Rights voor het eerst actief in Utrecht. Campagneleider Jessica Smit, Animal Rights: “Het is mooi om te zien dat steeds meer mensen zich bij ons aansluiten, waardoor we op meer en meer plekken in Nederland actie kunnen voeren tegen de jacht."

JACHT IN UTRECHT

In 2017 werden er meer dan 75.000 dieren doodgeschoten in Utrecht. Een derde van dit afschot vond plaats in het jachtseizoen in het kader van de plezierjacht. Het jachtseizoen is een periode, waarin er ongehinderd op vijf diersoorten gejaagd mag worden.1 Deze dieren worden ook wel de wildsoorten genoemd. Het jachtseizoen op eenden en konijnen is sinds 15 augustus geopend. Vanaf 15 oktober mag er ook gejaagd worden op fazanten, duiven en hazen.

Jessica Smit: “De zogeheten plezierjacht is ons een doorn in het oog. Tienduizenden dieren worden enkel voor het amusement van een kleine groep jagers aan flarden geschoten.”

Vorig jaar in Utrecht.

Hunt Saboteurs redden levens

De hunt saboteurs van Animal Rights hebben afgelopen weekend meerdere ganzen en eenden van de kogels van jagers weten te redden. Het is een schitterend gezicht om dieren veilig over de hoofden van de jagers te zien vliegen. Dieren die anders, zonder tussenkomst, letterlijk uit de lucht waren geknald. De acties van Animal Rights voorkomen dierenleed en zetten aan tot discussie.

Wil je ook actief worden als vrijwilliger? Meld je dan aan via deze link.

Stop de trofeejacht nu Teken de petitie! Jacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer