Main content

Inhoud

ACTIE - Laat de ganzen niet stikken

Nieuws: 8 juni 2018
Jacht

Nederland - Animal Rights en Fauna4Life hadden een rechtszaak aangespannen tegen de provincies Utrecht en Noord-Holland om een einde te maken aan de jaarlijkse ganzenvergassingen. De rechter heeft vandaag besloten om ons verzoek niet te honoreren. Dit besluit is een vrijbrief voor Duke Faunabeheer om er met zijn gaskarren op uit te trekken. Vele duizenden ganzen wacht een afschuwelijke verstikkingsdood. Wij zullen dit nooit accepteren. Op zaterdag 23 juni om 11:00 uur organiseren Animal Rights, Fauna4Life en Dierbaar Flevoland daarom een demonstratie bij Duke Faunabeheer in Lelystad.

Hele ganzenfamilies worden afgeslacht. De dieren die achterblijven moet het alleen zonder hun soortgenoten zien te redden.

Jessica Smit, Animal Rights

Gaskarren

De rechter oordeelde dat het vergassen niet leidt tot verslechtering van de staat van instandhouding van de beschermde ganzensoorten en er op dit moment geen andere bevredigende oplossing is.

De dierenrechtenorganisaties zijn tegenstander van het massaal vergassen van ganzen. Het huidige beleid is wreed, werkt niet en is bovendien onvoldoende onderbouwd. Er moet ingezet worden op innovatie, preventie en diervriendelijke maatregelen.

Actie

Kom naar de demonstratie op zaterdagochtend 23 juni van 11:00 tot 13:30 uur aan de Schoepenweg 24 in Lelystad. We roepen alle deelnemers op om een dierenrechtenshirt aan te trekken.

PROGRAMMA

We hebben een interessant programma samengesteld, met de volgende sprekers:

  • Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten, Partij voor de Dieren;
  • Mr. Marco van Duijn, Utopie Advocaten uit Den Haag;
  • Marius Bouscholte, bestuurslid Dierbaar Flevoland;
  • Jessica Smit, hunt saboteur Animal Rights;
  • Susan Hartland, directeur Animal Rights.

Klik hier voor het Facebookevent.

Pauline de Jong, Fauna4Life: “Het doden van dieren lost vrijwel nooit een probleem op. Het komt meestal neer op dweilen met de kraan open.”

Marius Bouscholte, Dierbaar Flevoland: “Het wordt tijd dat we beseffen dat we alle perken te buiten gaan door eerst duizenden ganzen naar onze akkers te lokken om ze vervolgens wreed te vergassen omdat ze ons in de weg zitten.”

zinloze dood

Vorige maand heeft de rechtbank in Den Haag het op grote schaal vergassen van ganzen in Zuid-Holland wel verboden. Er is niet aannemelijk gemaakt dat de vliegveiligheid het vergassen van ganzen vereist en er is tevens niet aangetoond dat de toenemende schade aan gewassen het gevolg is van de groeiende zomerpopulaties ganzen.

Jessica Smit, Animal Rights: “De provincies pleiten al 10 jaar lang voor het terugdringen van de populatie. De oplossing is echter heel simpel: als je geen ganzen in je achtertuin wil, moet je ze ook niet voeren.”