Main content

Inhoud

We willen La Place prikkelen en inspireren

Nieuws: 2 november 2016
Plant Power

Met de opkomst van veganisme in zijn achterhoofd startte Animal Rights directeur Robert Molenaar een petitie voor meer plantaardige opties bij zijn favoriete restaurant La Place. Na een kennismaking werd hij samen met Lisette Kreischer uitgenodigd voor een kijkje in de keuken.

Maaltijden zijn vaak met een paar kleine aanpassingen al veganistisch te maken. We willen La Place inspireren en denken graag met ze mee.

Robert Molenaar, Animal Rights

Met een mand vol 'vegan goodies' stapten Robert en Lisette de keuken van La Place binnen. Ze werden verwelkomd door Michel van der Ley, formulemanager. Molenaar: "We merkten dat onze insteek een eyeopener was. Vegetarische maaltijden komen steeds vaker op het menu maar maaltijden zijn vaak met een paar kleine aanpassingen al veganistisch te maken. We willen La Place inspireren en denken graag met ze mee."

Molenaar: "Tijdens het gesprek was ik omgeven door echte "foodies". De passie voor lekker eten, mooie ingrediënten en presentatie sprong er vanaf. Dat was een bijzondere ervaring voor mij. Het was echt genieten."

Robert ziet het landschap om hem heen snel veranderen. Veganisten eten geen dierlijke producten zoals vlees en vis maar ook melk, boter of eieren. Voor Robert is het inmiddels een tweede natuur. "Ik ging vroeger met mijn moeder bij de La Place eten tijdens een middagje winkelen. Hartstikke gezellig. Nu ik diervriendelijk wil eten is het wel iets lastiger. Er is bijvoorbeeld niet duidelijk op de kaart aangegeven welke opties al vegan zijn. Gelukkig is het voor La Place relatief eenvoudig om veganistische opties aan te bieden omdat ze werken met huisgemaakte gerechten en verse ingrediënten."

Het aantal restaurants dat vegan opties aanbiedt stijgt snel en in supermarkten hebben veganisten tegenwoordig dezelfde keuzestress als de gewone shopper. In een aantal restaurants van La Place kun je nu terecht voor koffie met sojamelk. "Gezonde voeding is belangrijk voor me, maar af en toe moet je ook eens uit de band kunnen springen,' zegt Robert lachend. "Ik heb een zwak voor appeltaart. Samen met mijn moeder een soja-koffie met appeltaart bij de La Place bestellen zou fantastisch zijn."

Plant Power is een petitie gestart met als doel: meer plantaardige opties op het menu van restaurantketen La Place. We willen tevens dat beter op de kaart wordt aangegeven wat de vegan opties zijn.

Lees hier meer over onze campagne.