Main content

Inhoud

Wat jij kan doen tegen dierproeven

We krijgen regelmatig de vraag wat mensen zelf kunnen doen tegen dierproeven, daarom hebben we zeven tips op een rijtje gezet.

1 Gebruik de hashtag #vervangdierproeven

Gebruik de hashtag #vervangdierproeven op Facebook, Twitter en Instagram. Op deze wijze maak je in 1x duidelijk waar we naar toe willen.

2 Kom naar de demonstraties

Animal Rights organiseer regelmatig acties bij proefdiercentra in Nederland en België. Sowieso organiseert onze partner Een DIER Een VRIEND elke maand een protest aan de poort van het apentestcentrum BPRC. Je kunt je aansluiten bij de acties. We communiceren de data in onze agenda en op Facebook.

3 Bestel het actiepakket

Animal Rights heeft flyers en stickers ontwikkeld zodat we samen zoveel mogelijk mensen informeren over het dierenleed in het BPRC. Bestel het actiepakket in de webshop.

4 Geef niet aan goede doelen die dierproeven financieren

We hebben een lijstje samengesteld van gezondheidsfondsen die dierproeven financieren. Zo voorkom je dat je onbewust doneert aan dierproeven.

Informatiestand in Nijmegen Full size
Informatiestand in Nijmegen

5 Informeer

Een team van vrijwilligers haalt in het weekend handtekeningen op tegen dierproeven en voor alternatieven. Je kunt je opgeven als standmedewerker van de infostand voor Nederland en België.

6 Teken onze petitie

Op onze website hebben we de petitie ‘red de apen uit de laboratoria’ en ‘stop dodelijke dierproeven op honden en katten.’ Teken nu.

7 Pas op voor bedrijven die dierproeven uitvoeren

Wist je dat er een lange lijst bestaat van bedrijven die geen dierproeven uitvoeren of financieren? Een van de bekendste proefdiervrije merken is Lush, daarentegen zijn er ook bedrijven zoals Procter & Gamble die dierproeven uitvoeren. Bekijk hier de lijst.