Main content

Inhoud

Wat jij kan doen tegen dierproeven

We krijgen regelmatig de vraag wat mensen zelf kunnen doen tegen dierproeven, daarom hebben we zeven tips op een rijtje gezet.

1 Gebruik de hashtag #vervangdierproeven

Gebruik de hashtag #vervangdierproeven op Facebook, Twitter en Instagram. Op deze wijze maak je in 1x duidelijk waar we naar toe willen.

2 Kom naar de demonstraties

Animal Rights organiseert regelmatig acties bij proefdiercentra in Nederland en België. Je kunt je aansluiten bij de acties. We communiceren de data in onze agenda en op Facebook.

3 Bestel het actiepakket

Animal Rights heeft een stickerpakket ontwikkeld zodat we samen zoveel mogelijk mensen informeren over het dierenleed van dierproeven. Daarnaast hebben we ook deurhangers waarmee je gezondheidsfondsen informeert dat je niet geeft aan dierproeven! Bestel ze in de webshop!

4 Geef niet aan goede doelen die dierproeven financieren

We hebben een lijst samengesteld van gezondheidsfondsen die dierproeven financieren. Zo voorkom je dat je onbewust doneert aan dierproeven.

Informatiestand in Nijmegen Full size
Informatiestand in Nijmegen

6 Pas op voor bedrijven die dierproeven uitvoeren

Wist je dat er een lange lijst bestaat van bedrijven die geen dierproeven uitvoeren of financieren? Bekijk hier onze lijst van dierproefvrije merken.

7. Vang een ex-proefdier op

In 2019 is Animal Rights met een aantal partners gestart met een herplaatsingsproject van ex-proefdieren. Het gaat om muizen en ratten die niet gebruikt zijn in experimenten maar wel een nieuw huisje nodig hebben. Interesse? Ga naar de website van opvangcentrum het Knagertje.