Main content

Inhoud

Updates

Slacht
Pourquoi les abattoirs n'ont pas des murs en verre Nieuws: 11 juli 2020 Discours de coordinatrice de la campagne chez Animal Rights, Els Van Campenhout
Slacht
Waarom slachthuizen niet willen dat we binnen kijken Nieuws: 11 juli 2020 Speech van Animal Rights campagnecoördinator Els Van Campenhout bij de demonstratie voor de poorten van het slachthuis Torhout.
Bont
Ministers gaan gesleep met nertsen en hun mest weer toestaan Nieuws: 10 juli 2020 Terwijl de ministers falen in het indammen van de corona besmettingen op nertsenfokkerijen gaan ze wel het gesleep met dieren tussen bedrijven weer toestaan.
Bont
Brief aan de ministers over aangenomen motie fokverbod nertsen vanwege corona Nieuws: 10 juli 2020 In juni werd een motie aangenomen over een verbod op het beroepsmatig fokken van dieren die bevattelijk zijn voor het coronavirus. De ministers weigeren die motie uit te voeren. Dat pikken wij niet!
Jacht
Europese burgers positief over vestiging wolven Nieuws: 10 juli 2020 Maar liefst 93% van de onderzochte volwassen vindt dat wolven het recht hebben om in het wild te bestaan.
Slacht
Animal Rights eist sluiting slachthuis Torhout: demonstratie op 10 juli Nieuws: 9 juli 2020 Meteen na het lanceren van de beelden bleef de verwachte reactie van minister Weyts uit waarbij het slachthuis gesloten zou worden. Animal Rights vroeg op 24 juni om uitleg bij de Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. Die antwoordde uiteindelijk op 6 juli dat de beelden van 2019 dateren en het slachthuis sindsdien ‘verbeteringen’ doorgevoerd heeft. Er werd daarnaast een intern onderzoek gestart door het slachthuis zelf, maar daar neemt Animal Rights absoluut geen genoegen mee.
Bont
Overtreden NVWA en nertsenfokkers de wet bij ruimingen? Nieuws: 8 juli 2020 “De dieren worden afzonderlijk in de bedwelmingsruimte binnen gebracht, waarbij ervoor wordt gezorgd dat een dier pas binnengebracht wordt als het vorige dier bewusteloos of dood is.”
Bont
Levende nerts bij afval gegooid tijdens 'ruiming' Nieuws: 7 juli 2020 Vandaag werd de twintigste nertsenfokkerij met corona geruimd. Animal Rights filmde hoe een nerts levend uit een afvalcontainer wordt gevist.
Jacht
Wij laten de ganzen niet stikken Blog: 7 juli 2020 Speech van Willem Vermaat (Animal Rights) bij de demonstratie 'Laat de ganzen niet stikken'.
Animal Rights
Podcast: nertsenfokkerij Nieuws: 6 juli 2020 In deze derde aflevering staat de nertsenfokkerij centraal: het verleden, heden en einde van een tijdperk.

Pagina's