Main content

Inhoud

Stop de import van kangoeroevlees!

Teken de petitie voor een importverbod op kangoeroevlees & -leer!

Slacht

Jaarlijks worden in Australië ongeveer anderhalf miljoen kangoeroes op een uiterst wrede manier bejaagd en gedood. Een deel van het kangoeroevlees wordt ook naar Nederland geëxporteerd.

In het laatste decennium werden ruim 30 miljoen kangoeroes afgeschoten. Daarom wordt de kangoeroe regelmatig de meest bejaagde wilde diersoort ter wereld genoemd.

Lees meer hier: ONZE MEDEPLICHTIGHEID AAN DE KANGOEROESLACHTING

De wet bepaalt dat de dieren op een snelle en pijnloze manier moeten sterven, maar hoe kan je scherp schieten op een dier dat zo snel, beweeglijk en ook nog eens in paniek is? Animal Rights wil natuurlijk dat er helemaal niet op dieren gejaagd wordt!

De kangoeroe-jacht veroorzaakt niet alleen leed bij de volwassen dieren. Het is ook de bron van ongekende wreedheid tegen de jonge dieren (bekend als joeys). Hun leed wordt beschouwd als nevenschade. Ze worden afgeslacht door hun schedel in te slaan, door ze te onthoofden, of achter te laten om te sterven. ‘Foot joeys’ die aan de jagers weten te ontkomen sterven meestal van honger en dorst.

Omstreden producten, die ook nog eens geen primaire levensbehoefte vervullen, en die met wrede dierenmishandeling gepaard gaan, zoals kangoeroevlees en -leer, moeten we gewoon van de markt kunnen weren. Animal Rights vraagt de Nederlandse autoriteiten de handel in kangoeroevlees, -leer en andere producten te verbieden.

TEKEN DE PETITIE!

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer