Main content

Inhoud

Slachthuis VanDrie Hasselt dicht

Nieuws: 11 januari 2021
Slacht

Het horrorslachthuis VanDrie heeft de deuren gesloten en zal verkocht worden. De milieuvergunning van het slachthuis was slechts geldig tot 2020. 1 2 Het slachthuis is niet meer operationeel en staat nu leeg. Dat werd ons bevestigd door Vlaams Parlementslid Ludwig Vandenhove op 11 januari 2021. Het slachthuis opende ook niet op een andere locatie. In 2018 bracht Animal Rights vreselijke undercoverbeelden naar buiten uit kalverslachthuis VanDrie. Er werd een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend met de eis om de dierenmishandelaars te straffen, het slachthuis te sluiten en ook niet te laten heropenen op een andere locatie.

Undercoverreportage VanDrie Hasselt

Ook in Frankrijk dierenleed bij VanDrie

In februari 2020 bracht Franse dierenrechtenorganisatie L214 nieuwe schokkende beelden naar buiten van dierenmishandeling het VanDrie slachthuis in Sobeval, Frankrijk. De beelden lijken eens te meer duidelijk te maken dat de misstanden bij VanDrie geen incidenten zijn, maar structureel plaatsvinden.

L214 eist sluiting van de vestiging in Sobeval.

Corona crisis

Op 30 april 2020 raakte bekend dat VanDrie het jaar met rode cijfers zou afsluiten door corona. VanDrie slachtte door de corona crisis nog slechts drie tot vier dagen per week in plaats van vijf. De grootste afnemer, de horeca, is zo goed als weggevallen. VanDrie ziet daarmee 40% van de totale omzet van zo’n 2,2 miljard euro wegvallen en eindigt met rode cijfers. Eigenlijk zou het bedrijf nog minder moeten slachten, maar daarmee zouden ze de hele keten doen wankelen.

SLUIT DE SLACHTHUIZEN Teken nu de petitie Slacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer