Main content

Inhoud

Slachthuis Tielt: geen uitbreiding maar sluiting!

Nieuws: 28 maart 2017
Slacht

Animal Rights is niet te spreken over de plannen van het slachthuis van Tielt om de slachtcapaciteit van anderhalf miljoen varkens per jaar op te drijven tot 2,5 miljoen dieren. Nog geen week geleden bracht Animal Rights schokkende beelden naar buiten die ernstige wantoestanden aan het licht brachten.

Ons onderzoek toonde aan dat de huidige slachtcapaciteit nu al geleid heeft tot gruwelijk dierenleed. Wij willen geen uitbreiding, wij willen sluiting van het slachthuis.

Nadine Lucas, Animal Rights

Weg met slachthuis Tielt!

Animal Rights gelooft niet in het zogenaamde actieplan van het slachthuis om misstanden in de toekomst te voorkomen. Lucas: "Het slachthuis heeft maar een doel voor ogen: zo snel mogelijk heropstarten en een vergunning krijgen om 1 miljoen varkens extra te mogen slachten. Alles draait om massaproductie en winstbejag ten koste van de dieren."

Animal Rights roept de bevoegde overheden op om de aanvraag tot uitbreiding onder geen enkele voorwaarde goed te keuren. De organisatie wil daarentegen dat de vergunning van het slachthuis definitief ingetrokken wordt.

150.000 handtekeningen

Animal Rights staat niet alleen met haar eis. De petitie voor de definitieve sluiting van het slachthuis werd inmiddels door meer dan 150.000 mensen ondertekend. De handtekeningen zullen bezorgd worden aan Vlaams minister van Dierenwelzijn, Ben Weyts.

Protestactie

Op maandag 3 april organiseert Animal Rights een protestactie bij het slachthuis in Tielt. GAIA, Bite Back en Animaux en Péril ondersteunen de actie. Met spandoeken en protestborden wordt opgeroepen tot definitieve sluiting van het slachthuis te Tielt. De activisten zullen witte bloemen neerleggen als eerbetoon aan de duizenden varkens die hier op gruwelijke wijze aan hun einde kwamen.