Main content

Inhoud

Protest tegen de trofeejacht

Nieuws: 11 oktober 2019
Jacht

Afgelopen vrijdag kwamen zo'n 40 activisten op straat in Antwerpen, tegen de invoer van jachttrofeeën. Belgische jagers mogen nog steeds voor het plezier dieren doden in het buitenland en hun trofeeën mee terug naar België brengen. Rowena Vanroy, campagneleider Animal Rights: “Dat de trofeejacht nog steeds toegelaten is en Belgen zelfs geld verdienen op de kap van wilde dieren is een schande. Wij eisen een verbod op de invoer van jachttrofeeën én een verbod op het organiseren van jachtsafari's.”

Lees ook: Belgische bedrijven organiseren slachtsafari's

Belgen organiseren slachtsafari's

Eerder deze week liet Animal Rights zien hoe Belgische organisatoren van slachtsafari's reclame maken met foto's van dode dieren. Trofeejagers poseren trots naast de lichamen van zebra's, giraffen, olifanten, leewen, buffels, gazellen en noem maar op. Jaarlijks worden er wereldwijd honderdduizenden dieren gedood door trofeejagers.

Rowena Vanroy: “Het doden van levende wezens voor het plezier zou niet beschouwd mogen worden als een normale vakantiebesteding. Het moet behandeld worden voor wat het is: een lugubere hobby en zinloos geweld op dieren.”

Vreedzame demonstratie

Animal Rights hield vandaag in Antwerpen een vreedzame demonstratie om aandacht te vragen voor de wilde dieren die door trofeejagers worden gedood. Er was een reuzegrote opblaasbare olifanten en een grimestand voor de kinderen. De petitie die vorige maand werd gelanceerd werd al 9000 keer ondertekend.

Teken de petitie voor een importverbod op jachttrofeeën.

Stop de trofeejacht nu Teken de petitie! Jacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer