Main content

Inhoud

Plant Power lezingen opnieuw van start

Nieuws: 6 oktober 2019
Plant Power

Plant Power gaat opnieuw lezingen geven over plantaardige voeding. Tot 2018 werden vanuit Plant Power regelmatig lezingen gegeven op scholen. Daarna heeft het collegeproject even stilgelegen. De behoefte aan Plant Power lezingen blijft echter onverminderd groot. Campagnecoördinator Willem Vermaat: "De agenda loopt snel vol. Tegelijk blijven wij graag verzoeken aannemen. Als je een lezing wilt op jouw school, bij jouw bedrijf, organisatie of waar dan ook, neem dan vooral contact met ons op."

Het doel van Plant Power lezingen is om voorlichting te geven over plantaardig eten. Het is een effectief middel. Veel mensen gaan na een lezing plantaardiger eten. Ze zijn bewuster van de voordelen en weten ook dat gezond plantaardig eten niet moeilijk is.

“Ik vond het in het begin erg schokkend, maar wel heel interessant. Ik weet nu dat veganistisch leven niet moeilijk hoeft te zijn.”

Student Voeding & Diëtetiek na een lezing

Plant Power geeft door het hele land lezingen op scholen en bedrijven, bij andere organisaties en op evenementen. Willem Vermaat: "We staan overal. Deze maand geef ik een aantal gastlessen op middelbare scholen en bij hogescholen en geef ik lezingen bij studieverenigingen en bij twee politieke jongerenorganisaties."

De lezingen behandelen de belangrijke aspecten van en redenen voor plantaardig eten:

  • De behandeling van dieren in de veehouderij
  • De impact van dierlijke producten op het milieu
  • De voordelen van plantaardige voeding voor je gezondheid
  • De praktische kant van plantaardig eten

Willem Vermaat: "De precieze focus en inhoud van de lezing kunnen we altijd afstemmen. Hierdoor kunnen we inspelen op de informatiebehoefte die er bij een organisatie is."

Wil je graag een lezing van Plant Power bij jou in de buurt, bijvoorbeeld op jouw school of bij de organisatie waar je werkt? Neem dan gerust contact op met campagnecoördinator Willem Vermaat: willem@animalrights.nl. De lezingen van Plant Power zijn gratis.