Main content

Inhoud

Oproep: Stuur een protestmail voor de eenden

Nieuws: 3 juli 2018
Slacht

Genoeg van dierenleed? Wil je in actie komen voor de eenden? Stuur een protestmail naar de winkels die eendendons verkopen.

Hoe stuur ik een goede protestmail?

  • Hou het altijd beleefd! Bedreig niemand, gebruik geen beledigende taal. Je helpt de dieren enkel door op een beschaafde manier te communiceren.
  • Gebruik bij voorkeur je eigen woorden, je kan uiteraard ook onze voorbeeldmail gebruiken.
  • Lees voldoende over het onderwerp, zodat je op de hoogte bent. Gebruik enkel correcte informatie.
  • Verstuur je e-mail vanuit je eigen e-mailaccount, gebruik de mailadressen die we hier vermelden.
  • Je kan ook altijd je plaatselijke winkel contacteren, vraag hen beleefd om te stoppen met dieronvriendelijke praktijken.

E-MAILADRESSEN

Auping
customers@auping.be
Beter Bed
info@beterbed.be
Swiss Sense
latem@swisssense.be
Leen Bakker
webshop@leenbakker.be
Blokker
info@blokker.be

VOORBEELD E-MAIL

Ter attentie van de directie (naam winkel) België

Geachte

Ik stel vast dat u kussens en dekbedden gevuld met Nederlands eendendons in uw assortiment heeft. Onderzoek van Animal Rights wees uit dat dit eendendons afkomstig is van fokkerijen die het welzijn van de eenden helemaal niet respecteren. Omwille van ongeschikte huisvesting (geen toegang tot buitenlucht en zwemwater) hebben de dieren niet de kans om natuurlijke gedragingen te stellen. Zieke en gewonde dieren krijgen geen verzorging. Bovendien werden uiterst grove mishandelingen op beeld vastgelegd tijdens het vangen en laden van de dieren voor transport naar het slachthuis.

Diervriendelijk dons bestaat niet. Ik verzoek u om alle donsproducten te bannen uit uw winkels. Er bestaan meer dan voldoende kussens en dekbedden gevuld met synthetische of plantaardige materialen.

De toekomst is plantaardig. Ik hoop dat u de nodige stappen zult ondernemen om mee te bouwen aan deze toekomst, waarin uw bedrijf rendabel kan blijven en dierenleed voor dons enkel in een ver verleden zal bestaan. Ik hoop op een spoedige reactie,

-NAAM-