Main content

Inhoud

Onderzoek

Animal Rights legt door middel van beeldmateriaal de misstanden bloot achter de gesloten deuren van megastallen, bontfokkerijen, slachthuizen,... Het dier dient enkel om de winst te maximaliseren in deze sectoren. Het beeldmateriaal bereikt vaak een groot publiek via de pers, en veroorzaakt soms een storm van protest. Dankzij onze beelden wordt de bevolking zich meer bewust van wat zich daar afspeelt. Hieronder volgt een overzicht van publicaties van beeldmateriaal. Foto's vind je op onze Flickrpagina.

STOP DE SLACHT

 • Een maand lang werkte een activist van Animal Rights undercover in het varkensslachthuis te Tielt. De wreedheden die hij daar aantrof waren onbeschrijflijk. Het slachthuis werd onmiddellijk gesloten na een inspectie door de dienst Dierenwelzijn. Na 10 dagen kon het terug heropenen onder 'strenge voorwaarden'.

 • Animal Rights legt dierenleed vast in de vleeskippensector. Hij werkte undercover in een broeierij waar met kleine kuikens gegooid wordt en hun nek gebroken wordt. De jonge dieren belanden ook tussen het afval waar ze een langzame dood sterven.

 • Animal Rights deed onderzoek naar het leven van zeugen in een varkensstal in Vlaanderen. Op de beelden zie je dat er heel wat dierenleed gepaard gaat met de productie van varkensvlees. De biggetjes worden geboren op een metalen rooster terwijl de zeugen gevangen zitten tussen stangen, ze lijden ook aan allerlei aandoeningen.

 • Tijdens een onderzoek in een Vlaamse biggenfokkerij troffen activisten van Animal Rights twee zwakke biggetjes aan die dreigden om te komen van honger. Het Animal Rights Rescue Team besloot de biggen mee te nemen naar een opvangplek waar zij de nodige voeding en zorg kregen. De geredde biggen gaan nu door het leven als Arthur en Olivia.

 • Animal Rights is geschokt door de toestand waarin legkippen leven in de Vlaamse eiersector. De dierenrechtenorganisatie spreekt over horrorcondities; zij maakten beelden van gewonde, zieke en kale kippen in de kooien van een kippenschuur.

 • Animal Rights redt kippen uit horrorschuur!

 • Geredde kippen genieten van hun vrijheid. Twee maand na hun redding uit de ‘horrorschuur’ zijn Josie, Klara, Betsy, Bernadette, Louise, Huberta, Daisy en Fien helemaal gelukkig met hun nieuwe omgeving! Geen kooien meer voor deze mooie dames.

 • Animal Rights heeft in maart 2016 schokkende undercoverbeelden gemaakt in een megastal van de beruchte varkensbaron Straathof. Hierop is de lijdensweg te zien van een verzwakt biggetje die naar adem hapt terwijl zij bovenop haar dode soortgenoten in een kruiwagen ligt, wachtend op de dood.

 • Animal Rights filmt misstanden bij Porc Meat in Zele: In de wagens zaten varkens met wonden, striemen en zwellingen. Eenmaal op het terrein werden de varkens hardhandig de wagen uitgewerkt.

WEG MET BONT

 • Animal Rights heeft met verborgen camera's een bontfokker in het Oost-Vlaamse Laarne betrapt op het smijten met nertsen. Tevens maakten zij unieke beelden van de langzaam stikkende nertsen in de gaskist. Animal Rights wil zo spoedig mogelijk een Vlaams verbod op de nertsenfokkerij.

 • In februari 2016 bracht Animal Rights tot tweemaal toe schokkende undercoverbeelden naar buiten van verwaarloosde en gewonde nertsen in een voormalige steenbakkerij in het West-Vlaamse Langemark. Hieronder de beelden die wij konden maken.

 • Animal Rights heeft in december 2015 undercoverbeelden gemaakt van het vergassen van nertsen op bontfokkerij Rios Mink in Rosmalen. Activisten zaten verscholen achter de schutting van de fokkerij en keken door een gat in de omheining. Zij filmden hoe op brute wijze nertsen in de gaskist gesmeten werden.

 • Animal Rights en Bont voor Dieren tonen in 2016 met undercoverbeelden misstanden aan op twee nertsenfokkerijen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Vele nertsen zijn gewond aan hun poten, staart, hals of pels.

 • Animal Rights en Bont voor Dieren hebben in december 2016 met verborgen camera's een bontfokker betrapt op het smijten met nertsen.

BAN DE JACHT

 • Animal Rights brengt in 2016 beelden naar buiten van de ganzenjacht in de Hoeksche Waard. Hierop is te zien hoe een gans uit de lucht wordt geschoten en vecht voor zijn leven.

 • Animal Rights heeft in de zomer van 2016 een jager in de Hoeksche Waard gefilmd die van dichtbij een aangeschoten Canadese gans executeert. De jager was al ruim vier minuten op zoek naar het gewonde dier, dat hij daarvoor uit de lucht had geschoten.