Main content

Inhoud

Nooit meer Knorhof! - demonstratie

Nieuws: 18 juli 2018
Slacht

Vrijdag 27 juli 2018 is het precies één jaar geleden dat ruim 24.000 varkens een afschuwelijke dood vonden tijdens de verwoestende stalbrand in de Knorhof in Erichem van Adriaan Straathof. Nooit eerder stierven in Nederland zoveel varkens bij een brand.

Herbouw

Nu wil Straathof een complex neerzetten dat nóg omvangrijker is dan het vorige. Een nieuwe varkensvleesfabriek voor Straathof vinden wij onacceptabel.

Protest

Burning Souls, Animal Rights en de Partij voor de Dieren Buren slaan de handen ineen om een krachtig signaal af te geven. Ten eerste zullen wij de omgekomen dieren herdenken. Ten tweede protesteren wij tegen de plannen tot herbouw van de Knorhof. Wij maken een protestmars door Erichem en herdenken de omgekomen dieren bij de restanten van de Knorhof.

Programma

We verzamelen om 18:30 bij het Dorpshuis Erichem op de Erichemseweg 30, 4117 GJ te Erichem (in het Dorpshuis kan je gebruik maken van het toilet en tegen betaling koffie en thee krijgen). De demonstratie duurt van 19.00 tot 21.30.

Route

De protestmars begint om 19.00 en loopt via Mierlingstraat - Erichemsewal - Burensewal, waar de restanten van Knorhof zich bevinden - Erichemsewal - Meentpad en eindigt weer bij het Dorpshuis.

Bij Knorhof aan de Burensewal wordt stilgestaan bij de ramp van 27 juli 2017 en de nieuwe toekomstplannen om Knorhof te herbouwen. Er zullen toespraken zijn van Animal Rights, Partij voor de Dieren Buren en Burning Souls. De actie wordt muzikaal ondersteund door Rik Bakker, bespeler van Noord Amerikaanse fluiten.

Kom ook!

Sluit je bij ons aan en laat je stem horen voor de varkens. Kom vrijdagavond 27 juli naar Erichem!