Main content

Inhoud

Let's veganize La Place

Nieuws: 1 september 2016
Plant Power

Plant Power is een petitie gestart met als doel: meer plantaardige opties op het menu van restaurantketen La Place. We willen tevens dat beter op de kaart wordt aangegeven wat de vegan opties zijn.

Met het concept van La Place is niets mis: verse producten die ter plekke voor je worden klaargemaakt. Het is dan ook teleurstellend als je binnenstapt en merkt dat er weinig plantaardige opties zijn. Ook wij willen graag aanschuiven bij La Place.

Robert Molenaar, directeur Animal Rights

Waarom La Place?

Met een aantal kleine aanpassingen kan La Place grote stappen maken in diervriendelijkheid en duurzaamheid. Ze hebben immers vele vestigingen in Nederland en bedienen jaarlijks 35 miljoen gasten. Tevens zou La Place een groeiende groep mensen tegemoet komen door plantaardige eetmogelijkheden aan te bieden; een groep die bewust kiest voor plantaardige voeding. Wij willen dat La Place bij de warme maaltijden, salades, broodjes, soep, cappuccino en desserts een vegan optie aanbiedt. La Place staat zich erop voor dat het aanbod uniek is: 100% natuurlijk, dagvers en huisgemaakt… daar hoort een plantaardige lijn in thuis.

Duurzaamheid

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de veehouderij verantwoordelijk is voor 14,5% van de uitstoot van broeikasgassen. 1 Dat is meer dan alle transporten bij elkaar! Recent onderzoek wijst uit dat voedselgerelateerde broeikasgassen tot wel 70% gereduceerd kunnen worden door een overgang naar een plantaardig dieet. 2 Met meer plantaardige gerechten op de kaart draagt La Place bij aan een betere en schonere wereld.

Plant Power

Plant Power is een offensief begonnen om Nederland en Belgie te veganizen. "We willen meer 100% plantaardige opties in de reguliere restaurants, te beginnen bij La Place. We schuiven graag aan voor een panini met hummus met gegrilde groenten of een ciabatta met kipstuckjes van de Vegetarische Slager. De toekomst is plantaardig en begint vandaag."