Main content

Inhoud

Lespakket

Animal Rights heeft een lespakket ontwikkeld dat erop gericht is leerlingen te laten reflecteren op het gebruiken van dieren. Het doel is om leerlingen na te laten denken over het consumeren van dierlijke producten en ze hier zelfstandig een mening over te laten vormen die ze kunnen beargumenteren.

Het lespakket bestaat uit een werkboek voor leerlingen en een handleiding voor docenten. Het is kant-en-klaar: docenten kunnen met dit pakket direct de les uitvoeren. Het werkboek en de handleiding zijn gratis te downloaden (klik op de woorden hierboven). Als je papieren versies van het lespakket wil, neem dan contact met ons op via info@animalrights.nl (voor Nederland) of info@animalrights.be (voor België).

Het lespakket is geschikt om het maatschappelijk debat over de veehouderij en het gebruiken van dieren beter te duiden. In het lespakket brengen personages namelijk de standpunten en achterliggende belangen van veganisten en veehouders naar voren. Daarom is het lespakket ook interessant voor iedereen die zich hierin wil inlezen. Alles wordt in begrijpelijke taal uitgelegd.