Main content

Inhoud

Hebben mollen weet van zonsondergangen?

Nieuws: 2 oktober 2020
Animal Rights

Eind september lanceerde Els de Groen haar nieuwe en tweede dichtbundel: Hebben mollen weet van zonsondergangen? Het is een boek vol dierengedichten, geïllustreerd met cartoons in kleur en zwart-wit van Len Munnik. Animal Rights campagneleider Erwin Vermeulen voorzag de bundel van een voorwoord. De dichtbundel uitgegeven door 'In de Knipscheer' is nu al te koop, onder andere in de Animal Rights webshop.

Koop de dichtbundel hier!

De Groen heeft een omvangrijk oeuvre. Ze schreef tientallen kinder- en jeugdboeken, zeven romans en non-fictie-uitgaven voor volwassenen en werd in meer dan 13 talen vertaald. Voor haar werk kreeg ze o.a. de Jantje Betonprijs, de Arkadi Gaidar Award en de eerste prijs in de Stadsgedichtenwedstrijd Nederland en Vlaanderen 2016.

Illustrator Len Munnik won onlangs de inktspotprijs voor de beste politieke tekening van het parlementaire jaar voor de tekening 'Alles wordt weer normaal' met als thema de situatie rond corona, die in juni in dagblad Trouw verscheen. Munnik won de prijs eerder in 1996.

Hoe uiteenlopend haar boeken ook zijn, Els de Groen neemt het steevast op voor wie kwetsbaar is. Daarom is de opbrengst van haar nieuwe bundel voor twee dierenorganisaties: Animal Rights en World Animal Protection. Het gaat immers slecht met de dieren; veel soorten worden bedreigd, van insecten tot en met olifanten. Al die verschillende dieren kregen een plaatsje in het boek, dat allereerst voor volwassenen is maar ook kinderen aan zal spreken.

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie vind je op Els' webpagina en Facebook.

Op zondagmiddag 4 oktober, vanaf 14.00 uur, signeert Els de Groen bij boekhandel Nawijn & Polak in Apeldoorn.

Dierenrechten in de grondwet TEKEN DE PETITIE! Animal Rights wil dat alle dieren in Nederland, wild en in gevangenschap, als (staats)burgers, (rechts)personen en ingezetenen erkend worden en grondwettelijk verankerde rechten krijgen. Animal Rights

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer