Main content

Inhoud

Gruweltransporten over zee

Nieuws: 11 april 2018
Slacht

Gruwelijke videobeelden van Animals Australia leggen ernstige misstanden in de Australische schaapsexport bloot, waar duizenden dieren een nare dood sterven door hitte en stress. Animal Rights directeur Robert Molenaar: “Het gesleep met dieren over zee is een drama dat gestopt moet worden.”

Op de beelden is de lange reis te zien van doodsbange schapen. De dieren worden van continent naar continent gesleept om geslacht te worden. Vele dieren halen het slachthuis niet en sterven aan boord door de hitte.

Vanwege de spraakmakende beelden is het betreffende schip door de Australian Maritime Safety Authority aan de ketting gelegd, nadat tijdens een inspectie bleek dat de luchtvoorziening in de ruimen onvoldoende was. Het schip stond op het punt om met 65.000 schapen naar het Midden-Oosten te varen.

Het gesleep met dieren over zee is een drama dat gestopt moet worden.

Robert Molenaar, Animal Rights

Vroon

De langdurige veetransporten over zee hebben helaas ook een Nederlands tintje. De Zeeuwse rederij Vroon is de grootste maritieme vervoerder van schapen, geiten, varkens, paarden en runderen ter wereld. Molenaar: “We hebben contacten met Israëlische dierenactivisten die de zee-transporten volgen en filmen. We zijn aan het uitzoeken in hoeverre Nederland hier bij betrokken is.”