Main content

Inhoud

Gruwelslachthuis start weer op

Nieuws: 5 april 2017
Slacht

Het omstreden slachthuis van Tielt heeft toestemming gekregen om de slachtactiviteiten te hervatten. Vanaf morgen zullen er opnieuw duizenden varkens per dag aangevoerd worden voor de productie van vlees. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights is verbijsterd over de beslissing.

Dergelijke massaproductie dient maar een ding: geldbelangen.

Nadine Lucas, Animal Rights

Geld versus gerechtigheid

Twee dagen geleden namen 500 mensen deel aan de protestactie om gerechtigheid te eisen voor de varkens die gruwelijk mishandeld werden in het slachthuis van Tielt. Om nieuwe misstanden te voorkomen ondertekenden 160.000 mensen een petitie voor de definitieve sluiting. Toch komt het slachthuis ervan af met een nieuw actieplan waarin beterschap beloofd wordt voor de toekomst. Nadine Lucas: "7.000 varkens per dag slachten kan onmogelijk goed gaan. Dergelijke massaproductie dient maar een ding: geldbelangen. Geen enkel 'actieplan' kan daar iets aan veranderen. De dieren zijn zoals gewoonlijk het slachtoffer van het winstbejag van enkelen."

Strafklacht

Samen met GAIA en de Blauwe Wereldketen heeft Animal Rights een strafklacht ingediend tegen het slachthuis. De organisaties eisen strenge straffen voor de misdaden die begaan werden tegenover de varkens. Lucas: "Het is onbegrijpelijk dat de politiek geen oor heeft voor de massale roep vanuit de samenleving om gerechtigheid voor de varkens. Wij hopen dat de rechter een rechtvaardiger standpunt zal innemen waarbij het leven en welzijn van dieren niet ondergeschikt is aan geldbelangen!"