Main content

Inhoud

Gevangenisstraffen voor uitbaters slachthuis die dieren bij bewustzijn keelden

Nieuws: 3 mei 2019
Slacht

Er zijn effectieve gevangenisstraffen van 3 maanden opgelegd voor de vader en zoon van het slachthuis Van Der Linden in Kortenaken. Daar bovenop moeten ze elk een boete van 3000 euro betalen. Het slachthuis zelf moet ook 9000 euro ophoesten voor de wantoestanden. Campagnecoördinator Els Van Campenhout is verontwaardigd: “Dat het slachthuis gewoon open mag blijven na zoveel inbreuken, valt niet te begrijpen.” 1 2

Dat het slachthuis gewoon open mag blijven na zoveel inbreuken, valt niet te begrijpen.

Els Van Campenhout, Animal Rights

Diervriendelijke slachthuizen bestaan niet

Slachthuis Van Der Linden in Kortenaken bewijst nogmaals dat het dierenleed niet te overzien is in slachthuizen. De dieren werden bij bewustzijn gekeeld en daarbovenop was er sprake van heel wat inbreuken die samenhangen met de hygiëne in het slachthuis.

Naast onnoemelijk dierenleed, komt dit vlees ook gewoon in de voedselketen terecht alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Van Campenhout: “Mensen eten nietsvermoedend vlees van mishandelde dieren, die in verschrikkelijke omstandigheden om het leven werden gebracht."

Mensen eten nietsvermoedend vlees van mishandelde dieren, die in verschrikkelijke omstandigheden om het leven werden gebracht.

Els Van Campenhout, Animal Rights

De oplossing is plantaardig

Voor Animal Rights is het duidelijk: Evolueren naar een plantaardige samenleving is de enige oplossing voor dit probleem. Van Campenhout: “Slachthuizen behoren tot het verleden en niet meer tot de toekomst."