Main content

Inhoud

Gents bedrijf verkoopt wolvenlevens aan zieke trofeejagers

Nieuws: 21 november 2019
Jacht

Het Gentse bedrijf Tophunt Travel biedt in een bericht op sociale media een groepsreis aan om wolven en everzwijnen te gaan schieten in Bulgarije. Dit is slechts de laatste in een lange lijst van slachtsafari`s die het bedrijf organiseert. Eerder werden onder andere ook al giraffen, olifanten, leeuwen, nijlpaarden en gazellen door Tophunt Travel in de uitverkoop gezet.

Rowena Vanroy, campagnecoördinator Animal Rights: “Dat dit bedrijf het lef heeft om het leven van wolven op sociale media te koop te zetten, is wraakroepend. Hier laten we het niet bij. We blijven ervoor ijveren dat dit soort bedrijven de deuren moet sluiten.”

Trofeejacht is een zieke hobby

Enkele weken geleden ging er een schokgolf door België toen bekend raakte dat Naya en haar pups naar alle waarschijnlijkheid werden gedood door jagers. Nu organiseert een Belgisch bedrijf openlijk een reis om in het buitenland net hetzelfde te doen.

Tophunt Travel biedt een pakketreis aan voor groepen van 15 personen. Voor een bedrag van 2.750 euro per persoon kan het gezelschap drie dagen lang wolven en everzwijnen schieten, uitrusten doen ze daarna in een privéhotel. Het is geen eenmalig gebeuren, elke groep met genoeg geld kan het pakket aankopen. Dit is een klap in het gezicht van al wie met het verhaal van Naya heeft meegeleefd.

Lees ook: Belgische bedrijven organiseren slachtsafari's

Mensen zijn het beu dat trofeejagers ongehinderd wolven en andere dieren kunnen doden, of het nu hier is of in het buitenland. We roepen politici op de publieke opinie te volgen en deze zieke hobby te verbieden.

Rowena Vanroy, Animal Rights

Wolven Europees beschermd

De wolf is goed beschermd door de Europese habitatrichtlijn.1 Onlangs werd door het Europees Hof van Justitie bevestigd dat het afschieten van wolven enkel toegestaan is onder uiterst strikte voorwaarden en alleen dan wanneer er geen andere bevredigende oplossing bestaat. Toch wordt er voor de wolven in Bulgarije hierop een uitzondering gemaakt. De wetgeving houdt immers geen enkele rekening met ethiek, maar bekommert zich enkel over het voortbestaan van de soort. Of het nu legaal is of niet, de trofeejacht is altijd een barbaarse relikwie en moet worden verboden.

Verbied het organiseren van slachtsafari´s

Animal Rights herhaalt dat het organiseren van slachtsafari’s verboden moet worden, daarnaast ijveren we ook voor een verbod op de invoer van jachttrofeeën. Dit soort reizen laat bepaalde individuen toe om de meest gruwelijke wandaden te begaan. De Belgische overheid moet een sterk signaal geven dat dit niet langer getolereerd wordt. Nederland kent strengere regels voor de import van jachttrofeeën, wij zouden graag zien dat België dit voorbeeld volgt.

Teken ook onze petitie voor een verbod op de import van jachttrofeeën.

Stop de trofeejacht nu Teken de petitie! Jacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer