Main content

Inhoud

Demonstratie: Stop de trofeejacht!

Nieuws: 26 september 2019
Jacht

Op vrijdag 11 oktober organiseert Animal Rights een demonstratie voor een verbod op de import van jachttrofeeën in Antwerpen. Rijke Belgische trofeejagers trekken ongehinderd naar het buitenland om vaak bedreigde dieren af te schieten. Het gaat om ijsberen, zwarte en bruine beren, wolven, olifanten, antilopen, bavianen, zebra’s en krokodillen. Rowena Vanroy, campagnecoördinator Animal Rights: "Dit is niet te bevatten, wij willen een volledig invoerverbod op alle jachttrofeeën."

Lees ook: Belgische jagers importeren ongehinderd exotische jachttrofeeën.

Wij strijden voor een volledig invoerverbod op alle jachttrofeeën.

Rowena Vanroy, Animal Rights

DEMONSTRATIE IN ANTWERPEN

De demonstratie begint om 13:00 uur op de Groenplaats in Antwerpen. Er worden speeches gegeven en een aantal actievoerders zal vermomd als wilde dieren protesteren met borden. Kinderen kunnen hun gezicht laten grimeren als hun favoriete wilde dier. Daarnaast zal er ook een infostand met onze petitie tegen de trofeejacht aanwezig zijn.

WAAROM DEMONSTREREN WIJ?

Belgische jagers trekken ongehinderd naar het buitenland om onder meer bedreigde dieren af te schieten. De jachttrofeeën: hoofden, huiden, slagtanden, lichaamsdelen of hele lichamen, worden vervolgens geïmporteerd. Over de afgelopen 6 jaar is er zo 345 maal een jachttrofee ingevoerd naar België.

Trofeejagers komen vaak met het argument dat de opbrengst terug zou gaan naar het behoud van de soort. Dat is een leugen. Het is onethisch om bepaalde individuen van een soort op te offeren voor het behoud van andere. Er is geen enkel argument om de trofeejacht nog toe te staan.

Lees ook: De trofeejacht helpt wilde dieren niet - 5 argumenten

OPROEP DEMONSTRATIE

Animal Rights roept iedereen op om op vrijdag 11 oktober deel te nemen aan de demonstratie op de Groenplaats in Antwerpen. Samen kunnen we wilde dieren beschermen.

Klik hier voor ons Facebookevent.

Stop de trofeejacht nu Teken de petitie! Jacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer