Main content

Inhoud

DAKA is bontgenoot geworden

Nieuws: 21 december 2019
Bont

Zo vlak voor de kerst hebben we geweldig nieuws voor al onze supporters: DAKA stopt per direct met de verkoop van bont. Dat laat het bedrijf weten in een brief aan Animal Rights.

BRIEF VAN DAKA

Operationeel Manager DAKA: “In uw schrijven geeft u aan dat DAKA wellicht niet op de hoogte zal zijn over de condities waar pelsdieren in moeten leven. Hierin moet ik u volledig gelijk geven en zoals een gerenommeerd bedrijf als het onze zijn wij gelijk in deze materie gedoken. Vele verschillende meningen doen de ronde maar o.a. andere uw eigen site (mijn complimenten) hebben ons volmondig overtuigd."

De brief gaat verder:

"Wij kunnen u mededelen deze overtuiging ons heeft doen besluiten ons aankoopbeleid structureel aan te moeten passen in deze. DAKA zal per direct geen bont meer inkopen bij het samenstellen van onze aankomende zomer en winter collecties. De door u aangegeven “Airforce” collectie wordt per direct ook niet meer getoond online of offline in onze stores, het bont is verwijderd. Wij geven hierbij dan ook aan in te gaan op uw verzoek om de inkoop van bont te staken, en danken u voor uw attentie."

BONTGENOOT

Robert Molenaar van Animal Rights is dolgelukkig met de uitkomst: “DAKA wenst Animal Rights veel succes in de strijd voor een bontvrije wereld. Het is een mooi signaal dat DAKA afgeeft en het laat zien dat elk modebedrijf een bontgenoot kan worden.”

Animal Rights heeft de demonstratie op 22 januari 2020 bij DAKA afgeblazen.