Main content

Inhoud

CROWDFUNDING WET & DIER

Nieuws: 7 september 2020
Animal Rights

Sinds 2009 strijdt Animal Rights voor de rechten en bescherming van dieren. Eén van de manieren waarop wij dit doen is via het gerechtelijk systeem. Door rechtszaken aan te spannen en gebruik te maken van de ruimte die de wet biedt, komen wij ook via de juridische weg op voor de belangen van dieren. Zo doen we beroep op de Wet openbaarheid van bestuur om informatie te achterhalen, vragen we de overheid handhavend op te treden, dienen we bezwaar in en gaan we in beroep, dienen we klachten in en slepen we dierenmishandelaars voor de rechter.

Susan Hartland, directeur Animal Rights: “Veel mensen kennen ons van onze undercoverbeelden in stallen en slachthuizen, petities en demonstraties. Daarnaast is één van de krachtigste middelen die we inzetten het rechtssysteem. Maar het gebruik van het recht is duur en kost veel geld, daarom starten we een crowdfunding.”

Geef dieren ook in de rechtszaal een stem en steun ons werk met een grote of kleine bijdrage.

Susan Hartland, directeur Animal Rights

ANIMAL RIGHTS EN WET & RECHT

Elke dag werken we aan de bescherming van dieren door het inzetten van juridische mogelijkheden. Zo kunnen we dieren beschermen, dierenmishandelaars ter verantwoording roepen, de controlerende instanties tot actie aanzetten en ervoor zorgen dat bestaande wetten gehandhaafd en verbeterd worden. Animal Rights investeert veel tijd in het verzamelen van informatie en in het afwegen van juridische opties.

Enkele successen

GEEF DIEREN EEN STEM

Help ons alle wettelijke mogelijkheden te blijven gebruiken om voor de bescherming van dieren te vechten. Susan: “Geef dieren ook in de rechtszaal een stem en steun ons werk met een grote of kleine bijdrage.”

Je kan onze crowdfunding steunen en doneren via deze link.