Main content

Inhoud

Bont is bloed, Verso!

Nieuws: 2 november 2021
Bont

Bij Verso in modehoofdstad Antwerpen hangen er nog steeds bontkragen in de rekken. De winkel heeft ook een filiaal in Knokke en verkoopt merken zoals Moncler en Moose Knuckles. Voor elke kraag is een vos, coyote, konijn of wasbeerhond op afschuwelijke wijze gedood. Animal Rights directeur Rowena Vanroy: “Het wordt tijd dat Verso wakker wordt. Martelmode moet uit de rekken!”

Bekijk hier de bontverdomme lijst.

Geen reactie

Animal Rights nam contact op met Verso. We vroegen hen te stoppen met de verkoop van bont en gaven daarvoor enkele argumenten. Er zijn immers steeds meer bekende merken die stoppen met bont. Zelfs Canada Goose zal vanaf 2022 geen kleding met bont produceren. We mailden, belden en stuurden een brief om met Verso in gesprek te gaan. Zonder reactie.

Vossen en wasbeerhonden

De bontkragen zijn voornamelijk afkomstig van vossen en wasbeerhonden. Deze dieren lijden in piepkleine kooitjes in buitenlandse fokkerijen. Ze vertonen vaak stereotiep gedrag en hebben de meest verschrikkelijke verwondingen. Wanneer ze groot genoeg zijn, worden ze anaal geëlektrocuteerd, vergast of doodgeslagen en vervolgens gevild.

Bekijk hier vreselijke beelden van bontvossen in Finland.

Actie in Antwerpen

Animal Rights heeft een aanvraag ingediend om op 15 december actie te voeren bij Verso in Antwerpen. Stad Antwerpen heeft nog geen toestemming verleend, maar Animal Rights geeft nog niet op:

“Dierenhuiden dragen is geen mensenrecht, vrije meningsuiting is dat wel. Zo lang de huid van gemartelde dieren wordt verkocht, zien wij ons genoodzaakt dit te blijven aanklagen,” zegt Vanroy.

Daarnaast heeft Animal Rights een petitie om de import van bont in België volledig te verbieden.

Fotocredit: Oikeutta Elaimille.

Weg met bont in België! Teken de petitie voor een verbod op de import van bont! Bont

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer