Main content

Inhoud

Animal Rights waarschuwt voor bontkragen van Airforce

Nieuws: 31 oktober 2019
Bont

Het Zandvoortse kledingmerk Airforce biedt maar liefst 82 jassen met kragen van echt bont aan in de webshop. 1 Het bont is o.a. afkomstig van wasberen en wasbeerhonden die onder erbarmelijke omstandigheden gefokt worden in China. Animal Rights roept de consument op om geen jassen met echt bont te kopen.

Het is onverteerbaar dierenleed waar je als bedrijf voor zou moeten schamen.

Robert Molenaar, Animal Rights

Bont uit Chinese fokkerijen

Onze collega’s van Bont voor Dieren dienden in 2017 met succes een klacht in bij de Reclame Code Commissie omdat Airforce adverteerde met diervriendelijk bont. Op de labels stond vermeld dat het bont afkomstig is van gecontroleerde bontfokkerijen waar de dieren op humane wijze gefokt worden. 1

Het bont dat Airforce gebruikt is echter afkomstig uit China. Uit onderzoek blijkt dat er amper controle plaats vindt van bontfokkerijen en er worden verschrikkelijke misstanden aangetoond, zoals het ter plekke doodslaan of zelfs levend villen van wasbeerhonden.

Airforce is bontpusher

Airforce verkoopt al jarenlang jassen met echte bontkragen en plaatst deze nadrukkelijk in beeld. De jassen worden ook te koop aangeboden in winkels zoals bij de keten Daka. 1 De Bijenkort verkoopt enkel Airforce jassen zonder bont.

Overigens communiceert Airforce het volgende over echt bont op haar website: “Als je voor een winterjas zonder bont kiest, weet je honderd procent zeker dat er tijdens het productieproces van jouw jas helemaal geen dierenleed heeft plaatsgevonden.”

Te bont lijst

Bont voor Dieren heeft een lijst opgesteld met winkels die nog bont verkopen in Nederland.

Stop verkoop

Animal Rights roept Airforce op om te stoppen met het verkopen van bont. Robert Molenaar van Animal Rights: “Het is onverteerbaar dierenleed waar je als bedrijf voor zou moeten schamen. Je komt er niet mee weg met een verstopte waarschuwing op de website.”