Main content

Inhoud

Animal Rights ter plaatse bij 'ruiming' 80.000 vleeskuikens

Nieuws: 10 oktober 2022
Slacht

Nadat er vogelgriep werd vastgesteld op een pluimveebedrijf In Waddinxveen zijn er maandag 80.000 vleeskuikens vergast. Animal Rights was ter plaatse. Sinds het begin van de huidige epidemie zijn er al 5 miljoen dieren gedood. Het einde lijkt niet in zicht.

Afschuwelijke beelden

Tienduizenden individuele dieren met gevoel, gereduceerd tot een berg veren en poten. De beelden die Animal Rights maakte van de 'ruiming' in Waddinxveen spreken boekdelen. Al vijf miljoen dieren zijn er vergast en vernietigd sinds het begin van de grootste vogelgriepepidemie die Europa ooit heeft getroffen. En het einde lijkt nog lang niet in zicht: oproepen om de 'pluimveestapel' drastisch terug te dringen, van bijvoorbeeld de Partij voor de Dieren en hoogleraar virologie Thijs Kuiken, worden nauwelijks serieus genomen.

Bestrijd vogelgriep: kies plantaardig

Het moge duidelijk zijn dat de overheid het volledig laat afweten in de huidige vogelgriepcrisis. Hier en daar gaan stemmen op voor vaccinatie, maar daar blijft het bij. De intensieve 'pluimveehouderij', die de achterliggende oorzaak is van deze crisis, is onaantastbaar.

Animal Rights roept consumenten (oftewel burgers) op om zelf een bijdrage te leveren aan een oplossing voor deze ramp die al aan 5 miljoen dieren het leven heeft gekost: kies plantaardig. We kunnen niet langer wachten tot de overheid actie onderneemt. Wanneer we er samen voor zorgen dat de vraag naar 'pluimveeproducten' afneemt, zal deze industrie eindelijk een halt toe worden geroepen.

Thanks to funding from the Fred Foundation, this story was possible.