Main content

Inhoud

Animal Rights symposium op Vegfest 2017

Nieuws: 28 september 2017
Animal Rights

Op zaterdag 28 oktober organiseert Animal Rights het jaarlijkse symposium op het VegFestNL 2017 in
het Beatrixgebouw in de Jaarbeurs Utrecht. Ontmoet de mensen achter Animal Rights en laat je inspireren door onze campagnes.

Dit is jouw kans om meer te weten over Animal Rights, onze acties en idealen.

Benoit van den Broeck, Animal Rights

Undercoverwerk

Animal Rights zal vijf interessante workshops geven over de thema's bont, jacht, slacht, dierproeven en Plant Power. Zo zal campagnecoördinator Benoit van den Broeck uitgebreid ingaan op de succesvolle undercoveroperaties in slachthuizen:

"Miljoenen mensen hebben de afschuwelijke beelden gezien. We werden overspoeld met berichten van mensen die zijn gestopt met vlees eten. Ons doel is bewustzijn creëren zodat dieren niet langer hoeven te lijden in stallen en slachthuizen."

VegfestNL 2017

Het symposium vindt plaats op VegFestNL 2017. Een gezellige beurs waar je terecht kunt voor heerlijke plantaardige gerechten, informatiestands en interessante lezingen. Met het aanschaffen van een kaartje (5 euro voor donateurs van Animal Rights) voor VegFestNL heb je automatisch toegang tot het symposium.

Programma Animal Rights symposium


Om 12:00 - Wilde dieren beschermen tegen de jagers + Q&A - Robert Molenaar, directeur Animal Rights

Robert Molenaar neemt je mee naar de jachtvelden waar jagers vrij spel hebben en dieren hier het slachtoffer van zijn. Door jagers, politici en politie worden de 'huntsabs' van Animal Rights geïntimideerd en gecriminaliseerd. Ondertussen gaan de acties door en worden wilde dieren beschermd.


Om 13:00 - Opkomen voor proefdieren, mogelijkheden en valkuilen + Q&A - Nadine Lucas, voorzitter Animal Rights

'Wat zijn de alternatieven voor dierproeven?' en 'zijn dierproeven noodzakelijk?' zijn twee van de meest gestelde vragen. Niemand wil dat beagles, konijnen en katten ingezet worden voor dierproeven, maar waarom gebeurt het dan nog?


Om 14:00 - Over het belang van community building, vegan outreach en dierenrechtenactivisme - Willem Vermaat, Sustainability Sciences, Universiteit Utrecht 

Willem Vermaat haalt regelmatig de opiniepagina's van de belangrijkste kranten. Hij legt zeer helder uit hoe onze kijk op dieren vertroebelt wordt door menselijke belangen. Zijn pleidooi voor dierenrechten is ijzersterk.


Om 15:00 - Undercoverwerk in de veehouderij + Q&A - Benoit van den Broeck, campagnecoördinator Animal Rights

Benoit van den Broeck zal uitgebreid ingaan op de laatste undercoveroperaties van Animal Rights. De beelden openden de journaals in Nederland en België en bereikten een miljoenenpubliek


Om 16:00 - De strijd tegen de bontsector + Q&A - Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren

Nertsenfokkers doen er alles aan om het naderende fokverbod te tergen: ze breiden illegaal uit, smijten nertsen in gaskisten en proberen nieuwe fokkerijen te openen in België. Animal Rights en Bont voor Dieren werken samen om de bontsector definitief een halt toe te roepen.