Main content

Inhoud

Animal Rights roept DAKA op om bontverkoop te staken

Nieuws: 17 december 2019
Bont

Animal Rights is vandaag gestart met de ‘weg met bont’ campagne tegen DAKA. Op de website van DAKA en in hun 15 winkels worden jassen met echt bont verkocht. Robert Molenaar van Animal Rights: “Voor elke bontkraag heeft een vos, wasbeer of wasbeerhond pijn geleden. We roepen DAKA op om te stoppen met de bontverkoop.”

Teken NU de petitie.

BREAKING: DAKA STOPT MET DE VERKOOP VAN BONT

Pelsdieren worden op brute wijze gedood

Begin december stuurde Animal Rights een brief naar DAKA met het verzoek om de bontverkoop te staken. Molenaar: “We willen graag in gesprek met DAKA om hen te informeren over het enorme dierenleed achter de bontkraag. We willen een einde maken aan de cyclus waarbij pelsdieren elk jaar in kleine kale hokken worden gestopt en op brute wijze gedood.”

DAKA geeft geen eerlijke informatie

Animal Rights vindt het kwalijk dat er amper informatie over de herkomst van bont op de website en in de labeling van de jassen staat. Ook wordt niet gecommuniceerd om welke diersoort het gaat.
De misleiding gaat zover dat DAKA verschillende jassen van Airforce op de website verkoopt dat bestaat uit echt bont waarbij het materiaal wordt omschreven als 100% polyester.

In de vestigingen van DAKA is het niet veel beter gesteld met de informatievoorziening. Volgens een verkoopster is echt bont geen enkel probleem: "Dieren waren er niet voor vermoord maar speciaal gefokt."

Actie op de Coolsingel

Animal Rights organiseert op woensdagmiddag 22 januari 2020 een actie bij DAKA aan de Coolsingel in Rotterdam. Met flyers, protestborden, spandoeken en laptops met beelden worden passanten geïnformeerd over het dierenleed achter de bontkraag.

Molenaar: We zijn ervan overtuigd dat de consument niet voor echt bont zou kiezen wanneer het eerlijk geïnformeerd zou worden over het dierenleed achter de kraag. En dat is precies wat we gaan doen!”