Main content

Inhoud

Animal Rights houdt bouw plofkippenstal tegen

Nieuws: 20 maart 2019
Slacht

SUCCES - Animal Rights diende samen met de lokale bewoners van Dison met succes een bezwaarschrift in tegen de bouw van een nieuwe stal waar 39.600 plofkippen zouden in opgesloten worden. Het schepencollege laat niet toe dat er een nieuwe stal vol dierenleed gebouwd zal worden.1 Dit is terecht volgens campagnecoördinator Els Van Campenhout: “Deze stallen zijn een ware hel voor de dieren die erin opgesloten worden. Ze krijgen in hun korte leven nooit de kans om daglicht te zien of rond te scharrelen in het gras.”

De oplossing is niet steeds meer dieren in kleinere hokken proppen. De oplossing is plantaardig, zodat iedereen - inclusief de dieren - van het leven kan genieten.

Els Van Campenhout, Animal Rights

Negatief advies van schepencollege

Het schepencollege geeft een negatief advies omdat ze het niet aanmoedigen nog meer intensieve veehouderij toe te laten in Dison. Bovendien willen ze ook een verbetering van de ecologische transitie. En dat kan natuurlijk niet met de bouw van zulke stallen.

Voorlopig heeft de boer nog geen stappen ondernomen om in beroep te gaan. Moest dit gebeuren, kan het Waalse Gewest mogelijk groen licht geven voor de stal.

Van Campenhout: “De oplossing is niet steeds meer dieren in kleinere hokken proppen. De oplossing is plantaardig, zodat iedereen - inclusief de dieren - van het leven kan genieten.”

Animal Rights roept burgers op om actie te ondernemen

Elke actie, hoe groot of klein dan ook, heeft zeker altijd impact. De lokale buurtbewoners startten ook een petitie tegen de bouw van de stal om de bezwaarschriften in kracht bij te staan.

We roepen dan ook op dat mensen een oogje in het zeil houden en bij de bouw of uitbreiding van zulke stallen onze hulp in roepen. Het werpt duidelijk vruchten af we helpen graag met het opstellen van bezwaarschriften om deze stallen verder tegen te houden.