Main content

Inhoud

Animal Rights heeft een nieuwe directeur!

Nieuws: 2 juli 2021
Animal Rights

We verwelkomen Rowena Vanroy als directeur van Animal Rights in Nederland en België. Rowena is geen onbekende binnen onze organisatie. Sinds enkele jaren werkt ze in België als campagnecoördinator “Ban de jacht”.

Rowena aan het woord:

Als kind was ik vaak bezig met dieren. Spelen met de schaapjes en kippen in de weide, de natuur in trekken om vogels en andere wilde dieren te spotten. Ik besefte al jong waar dat vlees op mijn bord vandaan kwam en besloot vlees links te laten liggen. Pas als volwassene besefte ik dat dat niet genoeg was. Ook voor kaas, melk en eieren worden dieren misbruikt. Kalfjes worden bij hun moeder weggehaald, de ongewenste haantjes van de eierindustrie worden per direct vergast en kippen leggen onnatuurlijk zo veel eieren dat het hun gezondheid kost. Kiezen voor veganisme was de volgende stap om daar iets aan te doen.

Maar ook dat was niet genoeg. Ik wilde me actief inzetten voor de dieren en werd vrijwilliger bij Animal Rights. Niet zo veel later kreeg ik de eer om als campagnecoördinator te mogen meewerken bij de organisatie waar ik zo naar opkeek. Nu krijg ik de nog grotere eer om op de stoel van de directeur te mogen zitten.

Ondanks decennialange inspanningen van activisten wereldwijd, is er nog steeds veel werk aan de winkel. Het systemische dierenleed in onze maatschappij lijkt soms eindeloos. Er zijn ontelbaar veel manieren waarop dieren door de mens worden misbruikt. Apen die medische experimenten moeten ondergaan, ganzen die worden neergeschoten, varkens en kippen die met honderden op elkaar gepropt aangevoerd worden in slachthuizen. Dieren lijden omdat mensen dieren niet zien als individuen met rechten. Daar willen wij verandering in brengen.

Desondanks zie ik ook hoop. Ik zie ons fantastische team en al onze vrijwilligers die zich elke dag inzetten om van deze wereld een betere plek te maken. Ik zie dieren die gered zijn van een vreselijk bestaan en eindelijk kunnen genieten van het leven waar ze recht op hebben. Ik hoor ook veel verontwaardiging en stemmen van mensen die zeggen dat het zo niet verder kan en ze iets willen doen. Samen met al deze mensen wil ik mijn steentje bijdragen aan een maatschappij waarin op elk niveau rekening wordt gehouden met de rechten van dieren. Zo brengen we uiteindelijk zo veel steentjes samen, dat verandering niet meer te stoppen is!