Main content

Inhoud

Actie: Stop de nieuwe megastal van Straathof

Nieuws: 12 januari 2018
Slacht

Straathof wil een nieuwe megastal bouwen op dezelfde locatie waar vorig jaar maar liefst 20.000 varkens een verschrikkelijke dood stierven. Animal Rights en Burning Souls zijn faliekant tegen een nieuwe vleesfabriek van de beruchte varkensbaron. De dierenorganisaties organiseren dinsdagavond 30 januari een actie voorafgaand aan de raadsvergadering in Maurik: tijdens de raadsvergadering zal nieuwbouw van de megastal besproken worden.

Een nieuwe megastal is onacceptabel.

Burning Souls

Bekijk hier de eventpage op Facebook.

Petra Spoor en Hetty van Wijk, oprichters van Burning Souls: “Vorig jaar zomer brandde de megastal tot de grond toe af. Deze zat tjokvol varkens die omkwamen in het vuur. Een afschuwelijke dood die voorkomen had kunnen worden. Een nieuwe megastal is onacceptabel.”

Ooggetuige

Uit de beelden die Animal Rights in 2016 in Erichem heeft gemaakt blijkt dat de megastal slecht onderhouden werd. Een zeug stond in een straal van water vanwege een kapotte waterleiding. Omdat zij opgesloten zat tussen stangen kon ze letterlijk geen kant op. De andere zeugen hadden hierdoor geen water tot hun beschikking.

Robert Molenaar, directeur van Animal Rights: “De afgebrande megastal was een doolhof van gangen. Achter elke deur bevond zich een ruimte met vleesvarkens, zwangere zeugen of biggen. De vele duizenden dieren, de vieze muren, de enorme stank, het lekkende dak en de geluiden van draaiende machines maakte het tot een akelige plek. Nieuwbouw is voor ons geen optie.”

Actie

Kom naar de actie op dinsdagavond 30 januari om 18:30 aan De Wetering 1 in Maurik. Animal Rights en Burning Souls zorgen voor spandoeken en kaarsjes. We roepen alle deelnemers op om een dierenrechtenshirt aan te trekken. Al 100 mensen hebben aangegeven mee te doen.

Programma:

  • Actie met kaarsjes voor de ingang van het gemeentehuis in Maurik.
  • Toespraken van Animal Rights, Burning Souls en de Partij voor de Dieren.
  • Bijwonen van de raadsvergadering.

Let op:

  • Gebruik je verstand, je vertegenwoordigt de dieren, Animal Rights en Burning Souls.
  • We hebben speciale spandoeken gedrukt voor de actie. Eigen spandoeken zijn niet toegestaan. Luister naar de aanwijzingen van de organisatie en politiediensten.
  • We hebben Animal Rights t-shirts en jasjes te koop voor de actie.
  • Kun je niet op tijd komen? Geen probleem, de raadsvergadering begint om 20:00 uur.
  • We verwachten van elke deelnemer dat hij of zij zich houdt aan onze richtlijnen. Zo zijn wij tegen alle vormen van uitbuiting en discriminatie van mens en dier.